top of page

Loopbaan

Als 25 jaar versta ik de kunst om de moeilijkste materies in boeiende taal, levendige lectuur of vernieuwende beeldcultuur te gieten. Zowel professoren, politici, bedrijfsleiders, kunstenaars, daklozen, de man in de straat én zijn kinderen; kortom iedereen die met bezieling in het leven staat, interviewde en citeerde ik als kranten- en tv-journalist altijd met evenveel passie, zelfs met diepgang. Het was bij Het Belang van Limburg en bij TVL dat ik dé stiel leerde. En van daaruit ging ik voort.

Een verhaal is pas goed als het onder je huid kruipt en je veranderd achterlaat. Voorgoed.

Mijn creativiteit kon ik daarna volop kwijt in de Limburgse toeristische reclamewereld (eindredacteur van Toerisme Limburggids, Haspengouw, Maasland, Hasselt folders,…). Zo was ik de geheime ghostwriter en gediplomeerde hotelmanager, kok, wijnexpert  van de ‘Gault Millau Limburg Gids'  en creëerde ik nationale reclamecampagnes met krachtige slogans die een vaste waarde werden zoals de ‘Buzzy Pazz’ voor DE LIJN. Ik was ook de lettervroedvrouw en beelddenker van tal boeken waarvan er sommige (inter)nationale prijzen wonnen  (o.a. Jeroen Janssen) en ik krikte daarnaast magazines zoals Flair, HVBL Bijlage de pagina's steevast als creatieve eindredacteur op. 

 

 Mijn team van freelancers en ikzelf  werden meer dan eens ingehuurd door het zakenleven waar ik als een stevige communicatieversneller optrad voor groeiende bedrijven als Elaisa Wellness, Dôme Deco, Radson, Deusjevoo,  Alro Group,...

Kortom: zowel voor de zakelijke, de journalistieke als de creatieve van een communicatieverhaal kan je bij mij terecht. Of als campagneleider en coach van een team. Zoals leidde ik de politieke campagne (social media, filmpjes, drukwerk, baselines) van het 33-koppige team van de burgemeester van Maasmechelen tijdens de recente gemeenteraadsverkiezingen. Ik schreef mee aan het beleidsplan vanb mijn gemeente met twee van mijn dada-thema's: kansarmoede en toerisme. Ook was ik verantwoordelijk voor de opstart en uitvoering van een nieuw extern en intern communicatieplan na de fusie van zes zorginstellingen onder de naam Covida: een van de grootste zorginstellngen in Vlaanderen.

Ik ontleed de kern van een communicatieplan met chirurgische precisie en zoom gevoelsmatig in tot op de ziel. Dat vertrekpunt is essentieel. Ook de transitiebril die ik hierbij opzet is absoluut nodig in dit veranderend, boeiend AI-tijdperk.  En die transitiebril? Die leen ik je met plezier uit. 

Vaardigheden 

Interne & externe communicatie         Campagne & Event Management       Copywriting  Pers Transitiecoaching    Magazines   Boeken   Videoregie  
Social Media 
  Podiumpresentaties     Creatieve Initiatieven  Fusies Poëzie

Bedrijvigheden

1996-2023

Zaakvoerder 'hetVERHAAL' 

Zakelijke communicatie voor het bedrijfsleven, social profit organisaties, de politiek en reclamewereld

2016-2023

Creatief directeur 'Samanunga Stories'  

 (Inter)nationale creatie van boeken, theaterscenario's, songteksten, gedichten, apps, storytellingroutes 

2019-2023

 Vakantiewoninguitbater 'Samanunga Inn'

Kom tot rust of tot creatie in een idyllisch vakantieappartement langs het water.

2020-2023

Transitiecoach 'Ontdek (je eigen) natuur'.

Fusie & Transitie-Communicatieplannen opstellen en uitvoeren voor organisaties voor +- 1000 personen.

NIEUW: natuur-tweedaagse om negatieve groepsprocessen positief om te buigen via reflectie in en met de natuur. Ook individuele coaching van bedrijfsleiders, politici, directie. ( recent postgraduaat-diploma ervaringsleren in en met de natuur)

Opleiding

1992-1996

PXL Hasselt

Bachelor Bedrijfscommunicatie: optie Pers & Voorlichting. 

2002-2017

Hotelschool Hasselt

Kok, Wijnkeldermeester, Hotelmanager

2007-2014

Academie Maasmechelen

Voordracht  

2022-2023

PXL /Howest

Postgraduaat Ervaringsleren in en met de natuur (social healthcare)

Transitiebril

Heb jij ook behoefte aan het lanceren van een gloednieuwe zakelijke campagne? Of het schrijven van het verhaal van jouw bedrijf, je gerechten- of wijnboek of jouw levensverhaal?

 

Wie weet heb je al honderden pagina's af, maar weet je niet hoe dit alles in interessante hoofdstukken te gieten? Contacteer me gerust. Ik heb de creatie of eindredactie van een tiental boeken op mijn naam staan. 

Of boek eens een weekje (al dan niet alleen, met je partner, gezin of met je vennoot) in mijn vakantieappartement 'Samanunga' onder mijn idyllisch huis, een voormalige herberg, langs het kanaal in het Maaslandse dorpje Vucht. Zo kunnen we zelfs een uurtje brainstormen en later misschien doelgericht, op een intense een-op-een werkmethode, je boek of campagne in de juiste toon, vorm en sfeer gieten.

Ik ben reeds jaren een communicatiedeskundige en een transitiecoach met ervaring in het coachen van teams in grote fusies. Sinds kort ben ik zelfs een gediplomeerd natuurcoach. Ik neem je graag letterlijk en figuurlijk mee op pad. In team of individueel. 

 

bottom of page